×

Toegevoegd aan je winkelmandje

Wat Heb Je Nodig op School?

Een (nieuw) schooljaar vraagt om allerlei schoolspullen. Een agenda, een rugtas, schriften, etc. Maar wat heb je nu allemaal nodig? Hieronder vind je een complete lijst van alle schoolspullen die je nodig hebt voor een schooljaar. Je kunt deze checklist ook downloaden en printen, zodat je alles kunt afvinken. 


Agenda – Een agenda heb je nodig om je huiswerk en afspraken in op te schrijven. Ook moet je erin je lesrooster kunnen opschrijven of erin kunnen plakken. Dus let op dat je agenda niet te klein is.

Boekentas – Een stevige boekentas waarin je de lesboeken, schriften en accessoires in mee kunt nemen. Vooral het eerste jaar moet je veel boeken meenemen. Let op dat je een grote tas neemt.
 
Kaftpapier – Je schoolboeken hebben het zwaar te verduren. Zorg dat ze goed worden beschermd. Je kunt kaftpapier gebruiken maar heb je geen zin om te knutselen, zijn er de handige herbruikbare flexibele kaften, die je in 10 seconde om je boek hebt. Ze zijn in verschillende designs en kleuren te krijgen.

ↈ Etui – Om al je schrijfspullen in mee te kunnen nemen.

ↈ Pennen – Zorg dat je pennen een goede grip hebben, zodat je langere tijd kunt schrijven. Voor sommige lessen heb je meerdere kleuren inkt nodig. Je kunt kiezen voor de standaard balpen, maar ook voor de rollerball of vulpen. En vergeet de handige uitwisbare FriXion Ball balpennen niet. Schneider heeft een Rollerball Glam waarin inktpatronen van een vulpen in zitten. Schrijft lekker snel omdat het goed de inkt afgeeft. 

ↈ Potloden – Koop potloden in meerdere diktes, want die heb je nodig voor sommige lessen. In plaats van een potlood, kun je ook een vulpotlood nemen, omdat die vaak prettiger in je hand ligt. En vergeet de kleurpotloden niet.

ↈ Markeerstift – Is een handige ondersteuning bij het leren om belangrijke stukken te arceren. De Pilot Frixion Markeerstift is nog handiger want die kun je uitgummen voor als je iets verkeerds hebt gemarkeerd. Zorg dat je meerdere kleuren hebt. Laat de dop niet te lang van de stift, want dan droogt hij uit. 

ↈ Vullingen – Gooi een pen niet weg, zeker niet als hij lekker schrijft. Voor veel pennen zijn er navullingen.

ↈ Gum – Handig om fouten te herstellen. Er zijn standaard gummen maar ook de leuke kneedgummen.

ↈ Puntenslijper – Om de potloden en kleurpotloden te slijpen. Om rommel te voorkomen, kies je voor de puntenslijper met opvangbak.

ↈ Geodriehoek – Heb je nodig voor de vakken Wiskunde en Natuurkunde om te meten en te tekenen. Tevens kun je de geodriehoek ook als liniaal gebruiken. Koop een flexibele geo-driehoek, die breken niet snel. 

ↈ Rekenmachine – Voor het eerste jaar voldoet een gewone rekenmachine. Je moet er wel machten mee kunnen berekenen, en kunnen worteltrekken. Ook de functies COS, SIN, TAN zijn nodig.

ↈ Passer – heb je nodig bij wiskunde om cirkels te trekken.

ↈ Plakstift – Gedurende het jaar heb je nodig, omdat je werkstukken moet maken. 

ↈ Schaar – Ook die heb je nodig voor je werkstukken.

ↈ Schriften – Per vak heb je soms 3 schriften nodig. Vooral het eerste schooljaar heb je veel vakken. Er zijn veel schriften met diverse designs maar ook de standaard schriften zijn goed. 

ↈ A4 schriften – heb je nodig voor vakken waar je veel moet schrijven, zoals aardrijkskunde, geschiedenis en biologie.

ↈ A5 schriften – heb je nodig voor de vakken waar je niet zoveel hoeft te schrijven omdat je ook in een werkboek werkt. 

ↈ A4 schriften ruit – heb je nodig voor de vakken wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Het laatste vak heb je het eerste jaar nog niet.

ↈ Klapper/ Mappen – zijn nodig om je huiswerk of werkstukken in op te bergen. De klappers met 4 ringen worden in Nederland het meest gebruikt maar ook de 23 ringsbanden worden nog veel gebruikt.

ↈ Vullingen voor in de klapper – je hebt standaard losse navulllingen maar je kunt ook een collegemap gebruiken. Hierin kun je aantekeningen maken en thuis in je klapper doen. Het is een blok waardoor je prettig schrijft. 

ↈ Elastomappen – omdat je toch al zoveel mee moet sjouwen, en een klapper onhandig groot is, kun je een elastomap gebruiken om je werkstuk in te beschermen, als je die moet meenemen. 

ↈ Atoma schriften – in België zijn deze schriften op scholen niet weg te denken. En ze zijn inderdaad heel handig doordat je de blaadjes makkelijk erin en eruit kunt doen. Toch is het geen onhandige klapper maar echt een schrift.

Handig en sfeervol voor op je bureau

ↈ Nietmachine – om papier aan elkaar te nieten
ↈ Perforator – om gaatjes in blaadjes te maken zodat je die kunt opbergen in je map
ↈ Plakbandhouder – voor je werkstukken


Je kunt deze checklist ook downloaden zodat je deze kunt printen en je schoolspullen kunt doorstrepen.